2010. augusztus 25., szerda

Újra itt!

Elég sokáig nem írtam, mert nyár, tudjátok hogy van ez :) de most újra itt pár érdekességgel rögtön.

Mint tudjuk Philip visszatért a Second Life vezetői posztjára leváltva ezzel M-et aki a köztes időben munkálkodott. Ennek hatása már nagyban kezd érződni. Tény, hogy M-nek nem volt olyan könnyű dolga hiszen az ő felügyelete alatt igen nagy volumenű változások is végbementek. Azt hiszem viszont, hogy a sokak által nagyon megszeretett és kedvelt Philip visszatérése mindenképp üdítően hat az egész "Sl"-es társadalomra.

Új irányvonalak, megújulás, lendület és változások amik jellemezhetik tömören az elkövetkező időszakokat. Az egyik ilyen dolog ami nagy érdeklődésre adhat okot az Teen Sl-el kapcsolatos ugyanis ez év végén végleg megszűnik, és ezzel egy időben előreláthatólag 16 év lesz a regisztrációs korhatár, ami persze azt jelenti, hogy adult helyekre, azaz felnőtteknek szóló tartalmakkal ellátott helyekre aki nem 18 éves az ezután se fog tudni bejönni. Mindenképpen jó ez a lépés, ha már csak azt nézzük mennyi erőforrást kötött le az eddigi Teen sl-el kapcsolatos ügymenetek. Így talán egyszerűbb lesz az aminek egyszerűnek kellene lennie.

Még egy érdekességet szeretnék így megemlíteni gyorsan, amit amikor olvastam, igencsak megmosolyogtam. Igen az Emerald kliensről van szó, mivel súlyosan megsértettek bizonyos pontokat a rájuk vonatkozó szerződésben, méghozzá egy igen fontos témában minta felhasználok adatvédelme. Az Emerald környékén eddig is voltak fellángolások, kacsa hírek, a mostani azért komolyabb, hiszen azonnal le is vették az ajánlott Third-Party Viewer listáról, és nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy ne használják a klienst a további értesítésig, ugyanis még nem tudni mi lesz a végleges sorsa. Véleményem szerint ezt már réges rég meg kellett volna tenni, ugyanis nem más, mint népbutító csillogó divatkliens. Ajánlják fűnek, fának, és mi lett belőle? Mindig is a hivatalos kliensek voltak a legjobb és legstabilabb kliensek mind közül. Tény, hogy a kettes viewer bemutatkozása nem okozott osztatlan sikert, de ez a jövőben változhat is akár helyes fejlesztésekkel.

Egy szó mint száz, az üdvözítő változások remélhetőleg egy még népszerűbb, sikeres Second Life felé vezetnek. Hajrá! :)

_______________________________________________________________________

Ui.: Ahogy olvasgatok különféle véleményeket, egyre inkább azt látom, hogy az emberek olyan könnyen térnek el az objektív személettől a szubjektív irányába, hogy az már - már nevetséges. Persze ez megfigyelhető máshol az élet más területein is, hiszen az ember érzelmes lény. Mind külföldiek, mind magyarok körében van egy csoport, aki valamiért azt hiszi, attól, ha folyamatosan szidja, szapulja a Second Life készítőit, ő valamiért okosabbnak, úgymond kritikusnak fog feltűnni. Természetesen tudhatjuk mi áll a jelenlegi felzúdulás hátterében. A folyamatos elégedetlenkedők most nagy pofont kaptak, kiderült, hogy a kliens, amit eddig használtak, sáros. Sértődöttségük az egekbe szökött és ki máson vezetnék le indulataikat? Folyatatják, amit eddig is csináltak szidják, és összeesküvés elméleteket gyártanak egy szimpla, egyértelmű helyzetből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése